Η Λυκοποριά

Lykoporia panoramic

Τα διαμερίσματα της Domus Mare βρίσκονται στην Λυκοποριά Κορινθίας, ένα όμορφο, ήσυχο χωριό επί της γραφικής ακτογραμμής του Κορινθιακού Κόλπου. Με την χρήση επιβατικού οχήματος η Λυκοποριά είναι σε κοντινή απόσταση από τα εξής μεγάλα αστικά κέντρα: 90 λεπτά από την Αθήνα, 30 λεπτά από την Κόρινθο και 60 λεπτά από την Πάτρα. Τα διαμερίσματα της Domus Mare έχουν ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα: βρίσκονται στα 5 λεπτά πεζοπορίας από τον ομώνυμο σταθμό του Προαστιακού. Κατόπιν αιτήματος υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς από και προς τον Σταθμό.

Η Λυκοποριά εκτείνεται για 5 χλμ. κατά μήκος του Κορινθιακού Κόλπου με πανέμορφες ακρογιαλιές. Η ονομασία του χωριού σημαίνει «πέρασμα του λύκου». Η βασική ενασχόληση των κατοίκων της είναι στον τομέα της γεωργίας, για αυτό τον λόγο πολλοί την αποκαλούν «πατρίδα των φυτωρίων», καθώς από εδώ προήλθε και η τέχνη του μπολιάσματος των δενδρυλλίων.

Με βάση σας την Λυκοποριά μπορείτε να επωφεληθείτε από πολλά αξιοθέατα και εκδρομές σε κοντινά σημεία ενδιαφέροντος. Η Κορινθία συνδυάζει βουνό και θάλασσα με αποτέλεσμα να είναι δημοφιλής προορισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η μικρή απόσταση από την Αθήνα αλλά και την Πάτρα καθιστά την ορεινή και παράκτια Κορινθία ιδανική για ολιγοήμερες αποδράσεις. Μια περιπλάνηση στην ορεινή Κορινθία αδιαμφισβήτητα θα σας αποζημιώσει.

Η πλειοψηφία των κατοίκων ασχολείται με τη γεωργία καθώς και με την κτηνοτροφία, κυρίως στα ορεινά. Αυτός ο αγροτικός χαρακτήρας έρχεται να προσθέσει μια πινελιά γραφικότητας στα φυσικά τοπία των βουνών και του θαλάσσιου τοπίου.

Η Λυκοποριά διαθέτει φαρμακείο, μίνι μάρκετ, αρτοποιεία με γλυκές και αλμυρές ελληνικές λιχουδιές, εστιατόρια που σερβίρουν τοπική κουζίνα, beach bar γεμάτα γέλια και μουσική, καθώς και γήπεδο ποδοσφαίρου. Επίσης, το χωριό μας συνδέεται από άκρη σε άκρη με όμορφους αγροτικούς και παραθαλάσσιους δρόμους, όπου μπορείτε με ασφάλεια να περπατήσετε ή να γυμναστείτε.